Virtuellt galleri på nätet

Denna gång blev jag kontaktad av en privatperson som arbetade och ansåg sig själv som konstnär. I detta fall handlade det om allt från figuriner och etsningar till halt vanliga oljemålningar och akvareller. Han vill ha allting koncentrerat till nätet, då det ansågs vara för dyrt att hyra lokaler och öppna ett landbaserat galleri. Naturligtvis höll jag med om detta, men påtalade också att det hela handlar om att synas på nätet. Att just skapa en webbsida med ett virtuellt galleri för visning och försäljning är inte det svåra, som min kund från början levde i villfarelsen av. Det svåra skulle bli att optimera allt och intressera tillräcklig många människor för att synas på nätet.

Så skapades det virtuella galleriet

Att skapa ett virtuellt galleri på nätet kommer att kräva lite mera än att bara skapa en helt statisk och informativ hemsida. Här handlar det om att presentera saker på ett bra och intressant sätt. Att välja något som verkligen får människor att vilja se det hela samt få ett intresse av att köpa. Naturligtvis krävde det hela samma grund som vanligt, där det skapades en tilltalande startsida, samt information om det virtuella galleriet och kontaktinformation. Detta virtuella galleri skapades i WordPress.

I detta arbete kommer det dock att vara olika plugin som användes som gjorde att det hela skapade ett intresse från de som besöker detta virtuella galleri. Naturligtvis skulle alla de olika objekten vara placerade för sig. Här användes då olika kategorier och ett helt enkelt Nimble Portfolio som har massor med olika plugins för visuella effekter. Till detta lades sedan ett plugin vid namn Magic 360, vilket gjorde så att alla figuriner kunde ses från alla håll och kanter. Naturligtvis ingick även fotografering av alla objekten, vilket jag fortfarande anlitas för då nya kommer in till försäljning.

SEO – Det svåraste på nätet

I och med att mina kunskaper spänner över vida marker så åtog jag mig naturligtvis även marknadsföringen och sökmotoroptimeringen av detta virtuella galleri. Ja, vad gör man inte för att tjäna en hacka? Hur som helst har detta gått bra. Med hjälp av mycket unik och relevant information direkt på sajten, samt massor av länkar från artiklar i olika fristående bloggar, så har placeringarna i Google hela tiden ökat. Här gjordes även marknadsföring med betalda klick, där Google Adwords användes. Detta är fortfarande ett arbete jag ständigt jobbar med, då SEO för att ta sig till toppen, är ett ständigt arbete som min kund inte alls har något intresse eller tid för.