Webbutik för mode och trend

Kanske kommer detta att vara något av det svåraste och största som jag har någonsin har gjort. Här handlar det om ett komplett koncept från start till mål. Det handlade helt enkelt om en liten klädbutik i Stockholm, som helt plötsligt fått massor med order och blivit jättepopulär. Kunderna strömmade in varje dag och ägaren blev sugen på en expansion. Här valde hon mellan att sätta upp nya butiker eller att vara den som gick ut stort på nätet. Valet föll på en webbutik som når alla delar av landet. Ja, en sak ska sägas. Pengar saknades inte. Här blev det hyra av ett stort lager och import av mängder av kläder för webbutiken. Mitt jobb blev naturligtvis att fotografera alla de olika plaggen och accessoarerna, samt skapa webbutiken.

Den svåraste fotograferingen någonsin

Innan detta arbete hade jag bara arbetat med enstaka modeller eller helt enkelt bara fotograferat stillbilder av plagg och andra föremål. Naturligtvis hade jag fått lära mig hur det går till att fotografera modeller med kläder på universitetet, men där var ju alla modeller vana. Här hade hon helt enkelt tagit släkt och vänner som ställde upp som modeller för de plagg som skulle säljas på nätet. I det fallet blev det faktiskt dags för ett extramöte. Jag kunde ju inte säga rakt ut till hennes vänner att de inte kunde visa upp hennes kläder på bild. Under det privata mötet förstod hon dock detta och de fick istället fotograferas med accessoarer där bara arm, ben eller hals fanns med på bild. Hur som helst gick allt bra.

Till webbutiken valdes Prestashop

När webbutiken skulle utvecklas valde kunden i detta fall Prestashop, vilket för mig var perfekt då detta system är så enkelt. Här hade jag mycket vana sedan tidigare och alla de bilder, priser och plugin som behövdes kom in på sina rätta platser med de rätta funktionerna. Faktiskt fick jag även tillfälle att skapa en lite ny och annorlunda design på det tema kunden valt, vilket gjorde att hon idag står ut lite i mängden. I och med att hon redan var så populär så behövdes inte mycket marknadsföring i detta fall. Här handlade det bara om att skapa en snygg folder, som hon kunde ge till sina kunder så spred sig informationen. Idag är detta 2 år sedan och med minimal sökmotoroptimering och marknadsföring är hon idag verksam och känd över hela landet.