Webbsida & Meny för Italiensk Restaurang

Kanske är detta ett av de allra bästa och roligaste jobben jag någonsin gjort. I och med att jag jobbar både som fotograf och webbdesigner, så är det alltid roligt när detta sammanfaller på ett så perfekt sätt som det gjorde under detta arbete. Här blev jag kontaktad av ägaren till en italiensk restaurang i de större lite närliggande staden. Han hade sett mig på nätet och tidigare arbeten som jag gjort samt att en tidigare kund hade rekommenderat mig. I detta fall var det både en webbsida och en ny meny som skulle skapas. Dessutom ville ägaren till restaurangen också ha en helt ny företagsidentitet, vilket jag naturligtvis också kan erbjuda i min stora och kompletta service.

Fotograferingen

När det gäller allt det som skulle fotograferas under detta arbete kommer naturligtvis detta att vara allt från lokaler, till kombinerade bilder med restaurangen och dess personal samt då alla de goda rätterna som måste få ett perfekt utseende I den professionella menyn jag skulle skapa. När det gäller att bara publicera på nätet så kan det ibland räcka med lägre kvalitet på bilder, men här skulle jag även skapa den fysiska meny som kunden ser i restaurangen. Nedan följer de olika arbetsmomenten.

  • Skapande av meny med bilder på alla rätter samt text i pdf-format för tryck och webb-publicering.
  • Personalfoto för inramning samt affischer och webb-publicering.
  • Bilder av restaurangen för webb-publicering, annonsering samt webb-publicering.

Logotyp och webbsida

Efter fotograferingen var det dags att skapa en webbsida och en logotyp. Logotypen skapades i Adobe Photoshop och Adobe Fireworks, samt levererades i format för tryck, webbpublicering och print. För att sedan skapa en enkel webbsida som kunden själv kunde uppdatera var det ett val av Joomla eller WordPress, där kunden själv valde ett tema i WordPress som passade deras smak och stil. Här skapades en länkar för startsida, om restaurangen, meny, bokning för fester och arrangemang samt även ett galleri med bilder. Utöver detta fanns det naturligtvis även en kontaktsida.

Företagsidentitet

När företagsidentiteten skulle skapas samlades allt tidigare material och sammanställdes för att få det bästa tänkbara och enhetliga intrycket. Detta för att alla som ser någon form av information från denna restaurang genast ska minnas och förknippa den med kvalitet och trivsel samt den goda maten. I detta ingick en översyn och ett skapande av alla de dekaler, dokument och även trycket på personalens kläder. Det totala resultatet blev över förväntan och jag lärde mig samtidigt mycket om hur man lagar italiensk mat.