Utbildning för dig som vill bli fotograf

För all de som vill bli fotografer kommer det naturligtvis att vara en rad med utbildningar som står till buds. Nu kan jag väl inte med full säkerhet säga att min är den absolut bästa, men den kommer garanterat att ligga bland de bästa. Här fick jag min utbildning på Film & Photographer University i Missouri, USA. Detta berodde väl naturligtvis på att jag bodde där just den delen av livet detta var aktuellt för mig. Hur som helst är det inte alla som vill resa och leva utomlands för att få en bra utbildning som fotograf. För de som vill det kan jag dock varmt rekommendera denna utbildning och detta universitet.

Detta fick jag lära mig

Naturligtvis kommer allt det grundläggande att finnas med i utbildningen för en blivande fotograf på detta universitet. Här handlar det då om att kunna hantera olika utrustning och veta vilka tillfällen vissa saker ska användas. Detta för att du ska kunna ha den digitala och mekaniska kunskapen som leder till de bästa bilderna. Efter detta går denna utbildning djupare in på allt som har med ljus och skuggor att göra, vilket också är det som får alla dina stillbilder att bli perfekta. Här ingår senare också studiofotografering, vilket då sker med riktiga livs levande modeller i studiomiljö. Här lär du dig då att samarbeta med levande människor för att de ska göra sitt bästa för att bilderna ska bli bra.

Det finns liknande utbildningar i Sverige

Nu kommer det ju inte alls att vara ristat i sten att du måste söka din utbildning som fotograf utomlands. Det finns heller inget som säger att dessa kommer att vara bättre. Bara att de kommer att inkludera en mera internationell form av utbildning. Du som inte vill åka eller bosätta dig någon annanstans kommer säkerligen att finna ett flertal universitet i Sverige, som har allt det som behövs på schemat för att du ska bli en professionell fotograf. I Sverige finns det så många världsberömda fotografer, att detta är något som definitivt inte kan saknas i detta land. Ett av de universitet jag kan rekommendera är Göteborgs Universitetet.